אוקטובר. הוחל בבנייתו של קו-הגנה של הרייך. קו-נידֶרדוֹנָאוּ התחיל בצפון, במבצר פּוֹז'וֹני, והגיע עד אירוֹטקֶה בדרום; קו-שׁטֶיֶירמַרק היה אמור להגיע עד דרָבָה. על וינָה היה אמור להגן קו-וינָה-שׁוּטצשׁטֶלוּנג, ואילו על פוֹרַרלבֶּרג וטירוֹל – קו-גרֶנצשׁטֶלוּנג.
17 באוקטובר. לאחר עלייתה לשלטון של מפלגת צלב החץ דרשו הגרמנים שהונגריה תשלח 50,000 עובדי עבודת פרך יהודים לבניית מערכת הביצורים.
ממשלת סָלָשׁי הבטיחה לשלוח רק מחצית מן המספר הזה, 25,000. לאחר גירוש היהודים מהכפרים ומערי השדה נותרה רק בבּוּדָפֶּשׁט קהילה יהודית.
עבודת כפייה
20 באוקטובר. הוחל באיסוף גברים יהודים, בני 60-16, שהתגוררו בבתים מסומנים בבּוּדָפֶּשׁט, ובגיוסם לפלוגות עובדי הכפייה. הגברים קובצו במגרש מירוצי הסוסים שבדרך קֶרֶפֶּשׁי ובמגרש הספורט קישׁוֹ"ק. הם הועברו לשדה התעופה פֶריהֶג' ולאיצטדיון של אוּיפֶּשׁט, ובפיקוח אנשי צלב החץ נשלחו לחפירת שוחות ולבניית ביצורים ברחבי הונגריה כולה. היו שהעריכו כי לעבודות הכפייה נשלחו 25,000 גברים ו-10,000 נשים.
21 באוקטובר. שר הביטחון בממשלת צלב החץ, אלוף קָרוֹי בֶּרֶגפי, פרסם צו שלפיו על יהודי בּוּדָפֶּשׁט – גברים בני 60-16 ונשים בנות 40-16 – להתייצב (לעבודות כפייה) בין 23 ל-26 באוקטובר. על היהודים המגויסים הוטל להקים ביצורים בהונגריה, ולימים נמסרו לידי הגרמנים.
עבודת כפייה
26 באוקטובר. בצו חדש של בֶּרֶגפי נאמר שיש להעביר לרשות הגרמנים 70 פלוגות עובדי כפייה יהודים, למטרת עבודות צבאיות. הוחל בהסעתם בקרונות מתחנת הרכבת יוֹזֶ'פוָורוֹשׁ או בהצעדתם בצעדות מוות מבית-החרושת ללבֵנים של אוֹבּוּדָה (נָאג'בָּטוֹני-אוּילָקי, בדרך בֵּצ'י 136) לעבר הגבול המערבי.
3-2 בנובמבר. החל מבצע גיוס חדש – של נשים יהודיות מבּוּדָפֶּשׁט שיודעות לתפור.
5 בנובמבר. נפלה החלטה סופית באשר לקו-הביצורים: קו-וינָה-שׁוּטצשׁטֶלוּנג יכלול גם את קֵסֶג ואת שׁוֹפּרוֹן.
עבודת כפייה
תחילת נובמבר. בהֶגֶ'שׁהָלוֹם בגבולה המערבי של הונגריה החלה העברתן של 70 פלוגות עובדי כפייה יהודים, כ-50,000 בני אדם, לידי הגרמנים. עתה לא השתייכו למשרד הביטחון של הונגריה אלא היו כפופים באופן ישיר לצבא גרמניה.
נובמבר. הוחזרה לבּוּדָפֶּשׁט, לבית-החרושת ללבֵנים של אוֹבּוּדָה, ששמו אוּילָקי, שארית פלוגות עובדי הכפייה, תחת פיקודו של אַנדרָשׁ סֶנטאַנדרָשׁי. במרוצת החודש הועברו לידי הגרמנים.
6 בנובמבר-1 בדצמבר. לפי דיווח של סגן-אלוף בז'נדרמריה, לאסלוֹ פֶרֶנצי, העבירה ממשלת סָלָשׁי לידי הגרמנים 76,209 יהודים. גם לאחר מכן העבירו יהודים לידי הגרמנים, אך על מספרם אין נתונים מדויקים (משערים שמדובר ב-4,750 בני אדם).